Sted / Tromsø
Funksjon / Sykehus
Byggherre / UNN, Tromsø
Areal / 6000 m2 nybygg, tilbygg A-fløy; 10.000 m2 ombygging, rokader
Ferdigstilt / Under prosjektering
Miljø og ressurs / Arealeffektivt- fleksibilitet- generalitet og passivhus med høye energikrav: max netto energibehov 160 kWh/m2 og energimerke A

Nytt tilbygg og påbygg til UNN A-fløy samt ombygging i samarbeid med KHR Arkitekter AS, København og Studio 4 arkitekter AS, Trondheim.

Ideen er å komplettere og forsterke eksisterende infrastruktur og arkitektur i tilbygg på A-fløy. Vi ønsker å fullføre anlegget mot hovedinngang og ny adkomstplass mellom sykehus og universitet, åpne for gjennomlys i de eksisterende dype blokkene og bedre funksjonaliteten.
Den nye glassfasaden åpner seg mot omgivelsene og slipper dagslyset inn i kontrast til eksisterende sykehus med sine lukkede teglsteinsvolumer med vinduer som hull i veggen.

Eksisterende konstruksjonsmodul, trappe- og korridorløp kombineres med en ny teknisk sjaktstruktur i midtkjernen på tvers av fløya for å hensynta gjennomlyset, plassert i en rytme som skal kunne ivareta ulike planløsninger og innretningsbehov ulike på alle etasjer, noe som har stilt store krav til koordineringen av de tekniske vertikale føringsvegene.
Innenfor den tekniske og strukturelle rammen, etableres generelle prinsipper for utforming mht. flow og plassering av generelle romtyper innenfor det enkelte funksjonsområde for å unngå skreddersøm slik at strukturen lettere kan ta opp i seg endringer i bruk over tid.